מגזין הטכניון | קיץ 2023

13 ) יקדם SPRC מרכז המחקר לחלבונים בני-קיימא ( ויאיץ שיתופי פעולה מחקריים רב-תחומיים שיולידו תובנות חדשות וטכנולוגיות חדשניות ויכשיר את מדעני ומהנדסי העתיד בתחום. המרכז החדש יתמוך בתעשייה, ובעיקר בחברות סטארטאפ, בהתמודדות עם - ) Scaling up האתגרים השונים ובהם אתגר הגימלון ( תרגומם של פיתוחים במעבדה לייצור תעשייתי. המרכז החדש יתאם פעילויות משותפות בין עשרות חוקרים מיותר מעשר יחידות אקדמיות בטכניון ושיתופי פעולה עם אוניברסיטאות אחרות וחברות בתעשייה. GFI ד”ר מיכל הלפרט, סמנכ”לית קשרי אקדמיה ב- ישראל, אמרה כי “ישראל כבר היום נחשבת למובילה עולמית בחדשנות בתחום החלבונים האלטרנטיביים. היא נמצאת במקום השני בעולם בהשקעות בסטרטאפים בתחום, והקמת מרכז מחקר כזה, הראשון מסוגו בעולם, חשובה לשמירת המובילות הישראלית. מההשקעות בחברות הסטארטאפ 50%- יותר מ בישראל הגיעו לחברות שהתבססו על מחקר שהחל באקדמיה, כך שמכון המחקר עשוי לייצר חברות פודטק חדשות ולמשוך השקעות נוספות לישראל.” מיליון דולר יעודד המרכז 20 בתקציב חמש-שנתי של גיוס של חברי סגל חדשים בתחום ויתמוך בהקמתו של בניין מרכז קרסו לחדשנות בטכנולוגיות מזון. הוא ירכוש ויתחזק ציוד ייעודי, יגייס טכנאים מומחים, יממן מחקרים ראשוניים בתחום ויכשיר סטודנטים לתארים מתקדמים ופוסט-דוקטורנטים בתחומים הרלוונטיים. ד”ר הלפרט מוסיפה: “זהו מרכז המחקר האקדמי הראשון בעולם המיועד ספציפית למחקר בין-תחומי של חלבון אלטרנטיבי. זהו צעד גדול במיצוב הטכניון ומדינת ישראל כראש החץ של פיתוח הטכנולוגיות שיעצבו מחדש את עתיד המזון. ההשקעה במחקר היא קריטית. אין הוקוס-פוקוס במזון, וכדי להביא לפריצות דרך נדרשת השקעה של שנים רבות במחקר, הרבה מוחות מבריקים ומיליוני דולרים, והטכניון עושה בדיוק את זה.”

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==