מגזין הטכניון | קיץ 2024

23 אני מאמין שהמחקר הזה סולל דרכים חדשות להבנת הפוטנציאל של מזון מעובד, כשהוא מעובד באופן חכם, להרחיב את מקורות התזונה של האדם ולשפר את בריאותו.” במחקר תמכו הקרן הלאומית למדע ומכון ראסל ברי לננוטכנולוגיה בטכניון. המחברים מודים לצוות מרכז סמולר לפרוטאומיקה בטכניון ולדנה בנימין ממעבדת קורן באוניברסיטת בר-אילן. שרד החינוך והטכניון קיימו לאחרונה את אולימפיאדת הביוטכנולוגיה השביעית שנועדה למשוך תלמידים לתחום זה ולטפח את תלמידי התיכון העוסקים במחקר יישומי בביוטכנולוגיה. את האירוע שהתקיים בפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון פתחה פרופ’ מרסל מחלוף, סגנית דיקנית הפקולטה שאמרה לתלמידים ולמוריהם: “התרשמתי מאוד מהעבודות שעשיתם במהלך השנה. זכיתם בהזדמנות להתעמק בלמידה, להשוות ממצאים, לפתח שיטות ולהגיע לחקר האמת. כל מה שרכשתם במהלך עבודת המחקר ילווה אתכם כמו אבן יקרה כל החיים. אני מקווה לראות אתכם בפקולטה כסטודנטים בעוד כמה שנים.” את האולימפיאדה מובילים מאז היווסדה פרופ’ אילת פישמן ופרופ’ עומר יחזקאלי מהטכניון ויהודית דסקלו, מפמ”ר ביוטכנולוגיה במשרד החינוך. “בראש ובראשונה אני רוצה להודות למורות ולמורים הנפלאים של מגמת הביוטכנולוגיה אשר עובדים ללא לאות כדי לעניין ולסקרן את התלמידים בתחומי המדע והטכנולוגיה,” אמרה פרופ’ פישמן. “אני מברכת את כל התלמידים שהגיעו לגמר על המוטיבציה והמסירות. כולכם עשיתם עבודה מצוינת.” במקום הראשון זכה דביר בן-אשר, תלמיד כיתה י”ב מתיכון ‘תורה ומדע בכפר’ בכפר סבא, שעסק בעבודתו בהשפעת אנטיטריפסין על דיכוי תגובה 1- החלבון הרקומביננטי אלפא דלקתית. במקום השני זכתה שחר אלפי מכיתה י”ב באורט הנרי רונסון, אשקלון, שעבודתה עסקה בתפקיד השפעת סודיום בוטירט על מאפיינים שונים של שורות תאי סרטן השד . במקום השלישי זכתה אליאן סגל, תלמידה MCF -7 ו MDA מעמל ב’ פתח תקווה, שחקרה את השפעת הפפטיד הציקלי בתאי סרטן השד. α V β 3 על פעילות האינטגרין AFP 4 המשתתפים באירוע שמעו את הרצאתה של הדוקטורנטית ענבל אדמתי ממעבדת צייזל בפקולטה להנדסה ביוטכנולוגיה ומזון, “שתי הפנים המולקולריות של רעלת הריון”. הגלום בעיבוד מזון בקידום יעילותו התזונתית והבריאותית של המזון. לדברי פרופ’ לזמס, “כיום אנחנו יודעים לשלוט באופן מדויק מאוד בהרכב המזון ולהעריך, למשל באמצעות מודלי-קיבה שפיתחנו במעבדה שלי, כיצד רכיבי מזון שונים יתעכלו בגוף. גישה מדעית זו, יחד עם כלי מחקר חדשניים, יסייעו לנו לדייק את הגורל של חלבונים ורכיבי מזון חדשניים בגופם של צרכנים שונים ואולי אף לייצר פתרונות של תזונה מואמת אישית. השביעית אולימפיאדת הביוטכנולוגיה מ

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==