¥±
הסיפורים המשפחתיים של בוגרי הטכניון יכולים להקיף ספר שלם.
אחד המעניינים שבהם הוא זה של בוגר מחזור 6691, אהרון שפירא.
לא פחות משבעה בוגרים של הטכניון נמצאים במעגל המשפחתי המקיף
אותו, והם כוללים את אמו, רעייתו, שלוש בנותיו, בנו וכלתו. את האם,
לאה שפירא, הכירו דורות רבים כספרנית בטכניון. הרעיה, נילי, סיימה
במסלול מינהל עסקים. הבן יאיר הוא בוגר לימודי דוקטורט
M.A
בהנדסה רפואית, ורעייתו שירלי סיימה אף היא את אותו המסלול )ראו
עמודים 01-11 בגיליון זה(.
בתו הבכורה של אהרון, שירלי, היא בעלת דוקטורט ברפואה; בתו דפנה
היא בוגרת לימודי מערכות מידע בפקולטה להנדסת תעשייה וניהול;
ובתו גלי, שסיימה תואר בכימיה ביומולקולרית, ממשיכה בלימודי
בהנדסת
MBA
רפואה. שפירא האב חזר לטכניון לאחר לימודיו, ללימודי
תעשייה וניהול. לא קשה לדמיין כיצד נראות השיחות בביתם, בשעת
הארוחה.
"בתי הגדולה מסייעת לבת הצעירה בלימודיה וממרחק השנים, והיא
רואה כיצד גדל היקף החומר הנלמד", מספר שפירא, "אבל
מהפרספקטיבה הזו, ניתן לציין שרק הטכנולוגיה וכמויות החומר השתנו.
האווירה, אופיו של המקום ורוח הארגון נותרו כשהיו".
̇‰†˙ËÈÒ¯·È‡
נשיא הטכניון, פרופסור יצחק אפלויג, בירך את הבוגרים והודה לנוכחים
על תרומתם למעמדה של ישראל בתעשייה עתירת הידע בעולם.
"ברשימת בוגרי השנה שלכם רואים אנשים רבים שהתפרסמו בזכות
הצלחתם," אמר אפלויג.
"אני שמח להיות אתכם הערב. בארה"ב נהוג לפתוח ערב שכזה במלים
'ברוכים הבאים לאוניברסיטת האם'. כך אנו חשים. כמו אם שגידלה את
ילדיה, חינכה אותם והשתדלה לציידם בכלים חשובים לקראת הרגע
שבו יפרשו את כנפיהם."
"בארה"ב נחשבים קשרי הבוגרים עם האוניברסיטה לחזקים במיוחד.
כאשר הבוגרים מצליחים הם חשים את החובה לשתף את אוניברסיטת
האם בהישגיהם. אנו מקווים שגם אתם וחבריכם תדעו להעריך זאת.
באוניברסיטת האם שלכם מעוניינים בחיזוק הקשר הזה. אנו תמיד
נשמח לראות אתכם כאן ולארח אתכם בטכניון, או בפקולטה".
דיקן הפקולטה להנדסת חשמל, פרופסור ישראל צידון, סיפר לנוכחים
על רקע תמונת המחזור שלהם, שבו סיימה את לימודיה אשה אחת
בלבד - כי הנשים מהוות כיום %51 מכלל הבוגרים. 64 חברי סגל,
בשיתוף צוות הנדסי ומינהלי של 08 עובדים, אחראים על לימודיהם של
056,1 סטודנטים ללימודי הסמכה )תואר ראשון( ו-004 ללימודי מוסמכים
)תארים מתקדמים(. 053 בוגרים, יוצאים מדי שנה לשוק העבודה. חלק
גדול מהם נקלטים כבר בלימודי השנה השנייה.
"בכנס הסיום האחרון התברר כי רק חמישה לא נקלטו עדיין בעבודה,
הם כנראה שהו בחו"ל, או הקדישו את זמנם לחופשות וטיולים. חברי
הסגל והסטודנטים בפקולטה זכו בשנים האחרונות בפרסים לאומיים
ובינלאומיים רבים. אנו מעריכים כי השלמתו בקרוב של מרכז זיסאפל
לננו טכנולוגיה תסייע לנו בהתפתחות מדעית גם בתחום חשוב זה."
"הפקולטה שלנו, לפי הערכות בינלאומיות, מוצבת במקום העשירי
UCLA
בעולם. אבל בשונה מסטנפורד, הנמצאת במקום השני, ומ-
במקום ה-31, אצלנו פועלות קרנות מחקר קטנות יותר, עם תמיכה
ממשלתית זעומה. הפער גדול גם במספר חברי הסגל העומדים לרשות
הלומדים, והמחסור מורגש גם בתמיכה המקצועית במקצועות הנדרשים.
מהווה שליש מההיי-טק הישראלי, לא ייתכן שנוכל
VLSI
כאשר ה-
להקצות לו שני חברי סגל בלבד. בסטנפורד, למשל, יש פרופורציה בין
דרישות השוק לבין מספר חברי הסגל."
˙‡ÁÒ†ÌÈÏÈÓ
לפני שעברו מחדר הרצאות לארוחת הערב החגיגית, זכו הבוגרים להרצאה
בתורת האינפורמציה, שהועברה בהצלחה רבה על ידי עמי וייזל, דוקטורנט
בפקולטה. "זו הפעם הראשונה שבה אני מעביר הרצאה שמספר המלים
בה גדול יותר ממספר הנוסחאות," אמר וייזל, "סלחו לי אם אני אתרגש."
·¢‰¯‡Ó†ÌÈÁ¯Â‡
ביציאה מחדר ההרצאות נתקלנו בבוגרי המחזור, עוזי ברזילי ורחמים
נחמיאס, שבאו במיוחד לכנס מארה"ב. נחמיאס, הנשיא והמייסד של
שבמריון, פנסילבניה, אמר: "לי נותר טעם טוב
Ree Intw’l Inc.
מהלימודים. רצון חזק לסייע לטכניון ולעזור לו לגדול. העבידו אותנו פה
קשה ולימדו אותנו איך להתמודד. בזכות הגישה הזו אני חושב שיכולתי
לשגשג בארה"ב, עם כמויות לא מבוטלות של חוצפה ישראלית, מרץ
ורצון להצליח."
¨‰È‚ÂÏÂÎËÂÈ·Ó†¯˙ÂÈ
ÔÂÊÓÓ†¯˙ÂÈ
"העובדה שבוגרי המחזור שלנו התברגו לעיסוקים שונים, חלקם בתחום
המזון וחלקם בתחומים שונים לחלוטין, מהווה שוב הוכחה ניצחת
להכשרה הרחבה והיסודית שקיבלתם מהטכניון בזמן לימודיכם." כך
אמר דיקן הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון, פרופסור יובל שוהם,
בפתיחת כנס המחזור לציון כנס בוגרי מחזורים 5791, 6791 ו-7791.
שלושת המחזורים האמורים היו קטנים יחסית, והשיבושים שגרמה
מלחמת יום הכיפורים, ש"תפסה אותם" באמצע הלימודים, גרמו לכך
שתלמידי שלושת המחזורים למדו יחד.
לכנס, שהתקיים במרכז המבקרים ע"ש קולר-קליפורניה, הגיעו גם שני
מרצים בולטים מאותן שנים - פרופסור שמעון מזרחי ופרופסור זקי
ברק, אשר ריגשו והתרגשו יחד עם כל הבוגרים.
)המשך בעמוד הבא(