Background Image
Next Page  36 / 48 Previous Page
Information
Show Menu
Next Page 36 / 48 Previous Page
Page Background

01.05.15 |

י"ב אייר תשע"ה

| 158

גליון

שביעי

| 36

החברים של רייכרט

אור רייכרט

orreut@gmail.com לה

ערות, הארות והמלצות על מסעדות:

………

קורטוב מלח לא הרג אף אחד

אחרי סרט משובב נפש, רייכרט ואשתו שתחיה יצאו לקנח ב'ברד אנד מרקט' בכפר סבא.

מסעדה חביבה במיוחד רק שחסר בה קצת מלח

'Bread and Market'

ויצמן 521, 'חצר

השוק', כפר סבא

א'-ה': 00:42-00:7

ו': 00:7 עד שעה

לפני כניסת שבת

מוצ"ש: שעה

אחרי יציאת שבת

עד 00:42

כשרות: רבנות

כפר סבא

רעות ואני יצאנו מ'הנוקמים - עידן אולטרון',

סרט אקשן-קומיקס בדיוני אולטרא-פטריוטי

,שמתחת לכל האפקטים הרובוטים והפיצוצים,

נלחם בתפיסה הקומוניסטית (כן, 5102 ונלחמים

בתודעה המרקסיסטית), ברעיון זכויות הפרט

שמעל הכל ובשאלה הפילוסופית 'מהו טוב?', או

'מהי טובת הכלל?'. שזה מעניין שהאמריקאים

חוזרים לזה בעוד שפה בישראל אנחנו מפגרים

שנות דור, ועדיין מובלים בכוח אחרי בריוני

זכויות הפרט. תשע ורבע ונוסעים לכפר סבא -

ל'ברד אנד מרקט' (יענו לחם ושוק) ב'חצר השוק'.

פספסנו פעמיים את הכניסה למתחם, ולבסוף

חנינו (חנייה בשפע - זה אחלה) והתיישבנו. מוזי

ר

קת רוק קלילה, חמימות עדינה, עיצוב טופ-נוצ',

והמולה חיובית של צעירים שגודשים את המקום.

מלצר חביב הגיש מים בכוסות לפני התפריט

(פלוס ענק), את התפריט וחיוך. עיצוב התפריט

כלל שחור על גבי אוף-וייט וניקוד על מילים

באנגלית (מעולה!).

התפריט עצמו לא הפציע בחידושים, אבל לא

התייפחנו. שמענו מספר ביקורות על המקום, טו

ר

בות וטובות פחות. הכצעקתה? לראשונות לקחנו

סלט קינואה עם חמוציות, סילאן וטחינה, בצל

,)₪ 46(

סגול, עשבי תיבול, מלפפון ועגבניה

.)₪ 38(

ורטטוי

כאן נחלקנו. בטעמים ובציון. רעות אהבה את

סלט הקינואה ואני את הרטטוי. סלט הקינואה הגיע

כמנה גדושה, גדולה ו.. אנמית. לא יפה ולא מע

ר

ניינת. מצד שני, בואו לא נשכח שמדובר בקינואה

- הבוז'י של עולם הקטניות. הרוטב שהם החליטו

לשים, על בסיס סילאן וטחינה, לא השאיר חותם

משמעותי, ולא התרומם. ביקשתי ויניגרט ולפתע

הרגשתי בטעמים. חסר היה קיק מלוח.

מצד שני, המנה שלי הייתה טובה, במידה רבה.

מגדל נאה של חציל, עגבנייה ומוצרלה, עיטור

סתמי של בזיליקום טרי (למה לא בתוך המנה?)

אבל הכל נכון. חיבור נפלא בין מרקמים, טעמים

משתלבים, פשוטים אך נכונים.

לעיקריות לקחנו דגים. רעות הזמינה פילה

ק

) ואני ל

₪ 60

סלמון במיסו עם אורז וחמאה

(

חתי פורל שלם בתנור, עם שעועית ירוקה וקרם

). רעות אהבה את הדג. עשוי מדויק,

₪ 98(

פרש

רוטב חזק ומשמעותי שמרים את הסלמון, ובשילוב

עם האורז נתן הרגשה לא מבוטלת של סושי. לא

בדיוק, אבל הרגשה.

למעט חוסר מלח, הפורל היה פשוט מעדן. רך,

עסיסי, חמאה ושעועית לא נבולה (דבר שבקלות

יכול היה לקרות). הבעיה היא בהגשה, נאבקתי עם

דג מלא עצמות דרך ניר אפייה. וגם, הדג הוגש עם

קערת אורז, שנראה והוגשה במקרה ובלי כוונה,

וללא הכוונה של רעות לכיוון הקערה, לא הייתי

שם לב אליה.

למנה האחרונה המליץ המלצר החביב את מנת

). קחו בחשבון, 02

₪ 38(

הדגל שלהם: כנאפה

דקות עד שהכנאפה מוכנה. והטעם? בגדול מעו

ר

לה, בבינוני: פריכות מעולה, ביצוע אחלה ויופי

של פיסטוקים. בקטן: מה נסגר עם הגבינה שלכם?

טוב, אבל לא ברור.

סולם רייכרט

ה'האלק-באסטר'

בהנוקמים 2 בפרימיירה-

טרום בכורה

לנצור

השף לא סגור על עצמו.

תהיה בטוח בעצמך! שים

מלח! עוד שתי דקות בתנור!

גבול הסביר

עיצוב לעילא, ספה לא

נוחה, לכו על שולחן

נורמלי

מסעדה חביבה עם וייב

צעיר ושיקי

כוסו

כיסאו

כיסו

כעסו