Background Image
Next Page  46 / 64 Previous Page
Information
Show Menu
Next Page 46 / 64 Previous Page
Page Background

25.09.15 |

י"ב תשרי תשע"ו

| 177

גליון

שביעי

| 46

החברים של רייכרט

אור רייכרט

orreut@gmail.com לה

ערות, הארות והמלצות על מסעדות:

………

אושפיזין? יום נישואין!

לכבוד יום הנישואין של בני הזוג רייכרט, החליט כותב המדור לפנק את האישה (על חשבון

העיתון) במסעדת יוקרה בהילטון, שם הוא טעם מהמנות הטובות שאכל בחייו

'קלואליס'

הילטון תל אביב

א'-ה':

19:00-22:30

כשרות:

רבנות תל אביב

השנה החלטנו להפריד את יום הנישואין ויום

ההולדת שלי שחלים באותו היום (בתאריך העברי).

נשאלת השאלה: 'למה עשית את זה? למה הת

ש

חתנת באותו התאריך של יום הולדתך? הרי תקבל

מתנה אחת פחות!'.

ואני עונה: 'עדיף לא לשכוח יום נישואין, מל

ש

קבל עוד מתנה'. ממש מאסטר זן.

קיבלתי טיפ מחבר לגבי 'קלואליס' אבל הוא

סייג את זה בכך שהמקום יקר.

"בשביל אשתי שתחיה, אני מוכן שהעיתון ישלם

יותר", עניתי.

החניון של 'הילטון' בתל אביב פשוט וכיפי. חנייה

בשפע. עלינו למלון, ירדנו קומה ושם המסעדה.

יוקרה - צ'ק. מקום אינטימי, מפות על השו

ש

לחנות, מלצרים שרק מחכים לתנועת ראש ממך.

ולא סתם מלצרים, אלא אנשים שזו העבודה

שלהם, ולא בדרך ל.. או תוך כדי. מקצוענים.

הצצה בתפריט - ממוקד, יקר וצרפתי קלאסי,

עם נגיעות ספרדיות וקריצה ישראלית. רואים

חשיבה של שף, במקרה הזה ויקטור גלוגר עטור

השבחים.

,)₪ 68( '

התחלנו ב-'בוקרונס אלה קטלנה

שזה פילה אנשובי טרי בכבישה ביתית על טוסט

עם סלט עלים ירוקים. מנה נפלאה שהזכירה לי

את האנשובי הכבוש שאכלנו בדיוק בשנה שעברה

ב'צ'ה פסטה א פסטה'. פשוט נפלא.

.)₪ 73(

רעות לקחה טרטר טונה במרק הדרים

המנה יפהפיה. פיסות של טונה נחות על אבוקדו

ששקוע במעין רוטב תפוזי ומעל שריגים של צנון

וגזר. רעות פחות התחברה. אני עזרתי לה לסיים

את המנה. הכל ב'קלואליס' (חיבור שמות בנותיו

של השף - קלואי וליס) מאוד עדין, כיאה למטבח

הצרפתי. הכל על מי מנוחות. הטעמים והמורכבות

העדינה, בכל אחד מרבדי המנה, מאמצת את החיך

לאבחן ולהתענג על כל ביס.

לעיקריות.

רעות העדיפה דג ואני הלכתי לכיוון הבשרי.

הדג היה לברק בסגנון ביסקאיה - צלוי בתנור עם

שום צ׳ילי ועגבניות מיובשות מוגש עם ירקות

). ואני לקחתי קרה צלעות טלה ברוטב

₪ 235(

.)₪ 195(

ציר טלה ויטמין עם פום בולנג׳ר

נתחיל בזה שהמנות הן ללא ספק מהטובות שא

ש

כלתי בחיי. לאחר שזה נאמר, יש הסתייגויות קלות:

הדג היה עשוי לשלמות. עסיסי ונכון, תיבול

שממשיך את הקו העדין המורכב. ולמרות הכל,

חסר היה לי לחלוחית לשתף בה את הדג. רוטב

מלווה, שמן זית. לא יודע, משהו. לדג התלוותה

מחבת יצוקה של ירקות, שנדמה ובושלו יחדיו,

אך ברור כי לא כך הדבר, וכל אחד מהמתאספים

טופל בנפרד ביד אמן. פטריית חורש, כרובית

ואספרגוס, שקיבלו נגיעה שמימית.

קרה הטלה, שאותו ביקשתי בדרגת מדיום, הגיע

בשתי זוגות, שתיים-שתיים. צורת הכנה שגרמה

לצלייה להיות כל כך מאוזנת לרוחבו ועומקו של

הבשר, שקשה היה להאמין במבט ראשון. הרכות

העדינה והרוטב שנח לצדו היה הכל חוץ מפשוט.

פורמידבלה!

סגרנו את הארוחה עם טארט טאטן נפלא (75

), שלווה בסורבה תפוח שרק בשבילו היה שווה

כל המנה.

סולם רייכרט

עוד שנים ארוכות וטובות

עם האישה שאיתי

לנצור

ע"ע כיסו

יקר מאוד

רומנטי, אינטימי, יפה,

בקיצור – מסעדת שף

אמיתית

מסעדת יוקרה צרפתית,

אוכל עדין ומורכב. רבדים

של צרפת, ספרד וישראל

כוסו

כיסאו

כיסו

כעסו