Next Page  36 / 48 Previous Page
Information
Show Menu
Next Page 36 / 48 Previous Page
Page Background

03.02.17 |

ז' שבט תשע"ז

| 243

גליון

שביעי

| 36

orreut@gmail.com לה

ערות, הארות והמלצות על מסעדות:

………

אור רייכרט

החבר י ם של ר י י כרט

פתח תקווה, לא מה שחשבתם

רייכרט מעולם לא התחבר לליין הבדיחות על העיר פתח תקווה ולכן הוא מהראשונים

שהגיעו למסעדה החדשה 'מנואל'. למרות היין שנשפך על חולצתו, הוא חזר עם המלצות

מנואל

7

גיסין אבשלום

פתח תקווה

12:00-24:00 :'

א'-ה

כשרות: רבנות

סולם רייכרט

מסעדה איטלקית רומנטית

כוסו

כיסאו

רואים שאתם בדייט

כיסו

ממוצע

כעסו

מבין שהמקום חדש,

מלצריות, תרגעו

לנצור

חודשים ישנה

4-

נוגה בת ה

כל הזמן שאנחנו יושבים

שם. כיף

פתח תקווה. כבר מזמנ לא העיר שממנה יוצאימ

לתל אביב, אלא המקומ החמ ביותר לדתיי גוש

פג"ר )פתח תקווה, גבעת שמואל, רמת גנ(. אמ זה

מועדונ הגולה, הג'מ , תרל"ח, מוז - יו ניימ איט.

אמ אתה צעיר ברוח, בגופ או בנפש, ועוטה כי וי

ראש מזנ כלשהו או שפמ ולא מתבייש בזה, אזי פתח

תקווה היא הפתרונ שלכ ליציאה.

וכנ, לפני עשור החל ליינ בדיחות שמעולמ לא

הצחיק אותי, על עיר שלא קיימת, עיר מנומנמת

ועצובה, עיר שאמ הציפורימ איננ שרות - זה דבר

נורא. אבל כפי הנראה מי שכתב את זה לא היה

במודיעינ.

דייט עמ אשתי ובתנו הרביעית המשותפת )אינ

משהו אחר, תרגיעו( ב'מנואל', המקומ שנראה לי

כרגע כהכי היפ שיש. עיצוב רומנטי של אבנ, עצ

וברזל, אבל וייב צעיר וכיפי. זוגות זוגות שיכולימ

למלא תרמילונ של שמות שבטימ בבנ"ע ממלאימ

את השולחנות, ואור צהוב חצי עמומ מנ ה לה

שרות רוגע.

המלצריות קצת מבולבלות, ואנחנו יושבימ ומח

דקות עד שפונימ אלינו.

25-

כימ כ

דבר זה נתנ לנו זמנ רב להיערכ לארוחה, לכנ

הזמנו את הכל יחד.

( וטעימה

₪ 36)

לראשונות: לקחנו פולנטה

( שזה פילטי דג בטמפורה.

₪ 39)

מהימ

(, רביולי

₪ 54)

לעיקריות לקחנו ריזוטו פטריות

( ודג לברק

₪ 54)

בטטה באליו אוליו מ קרפונה

.(₪ 92)

שלמ

( קברנה וביניונ של

₪ 27)

כו של יינ הבית

'דרכ ארצ' נמזג ושנייה לפני שבא לפי, המלצ

רית )שחשבתי שהלכה( הפתיעה אותי מהצד השני

ב"טעימ???" וכמעט נחנקתי מההפתעה, שלבטח

הצחיקה למ תכלימ מהצד ופחות לחולצה שלי.

הפולנטה ני תה להיות משהו מקורי ובהחלט

היתה, אבל גמ עוד כמה עניינימ בדרכ. הני יונ

להרימ את הפולנטה באמצעות ר ק תיר טרי, לא

עובד ומציק בלעי ה. המטרה של הפולנטה היא

להיות מצע קרמי לדברימ אחרימ, וכאנ זה קצת

השתלט ולא ליווה. בכל מקרה, ביצה עלומה עזרה

יופי לפטריות המוקפצות והפרמז'נ.

הפליטימ של הדג )דג ימ לא מזוהה כלשהו( היה

כיפי. טמפורה קראנצ'ית ומטבל של יוגורט חמצ

מצ שעשה טוב לדגימ.

המנצח של הערב הוכרז מיד עמ הבי של הרי

זוטו. מנה מעולה. דבוקה כבדה של אורז עשוי

לשלמות, טעמי פטריות עזימ וכיפ גדול.

הרביולי בטטה התחלק לשניימ. רביולי טרי עמ

מילוי לא מורגש, ורוטב מעולה עמ מ קרפונה

כמעט ולא מורגשת. המ קרפונה נבזקת כגוש יפה

במרכז המנה, ועמ הערבוב נעלמת ומקרימה את

המנה. אבל היא מורידה את העזות הנעימה שיש

בבצל, הבזיל והעגבניות, וחבל. אול אנד אול מנה

טובה מאוד שאמ מעידה על הכלל, יש כאנ יופי

של יד מכוונת משפ שמבינ מה הוא עושה. או לפ

חות רוצה.

הלברק היה מצויינ. עשוי טוב. טעות היתה לקחת

את קוביות התפו"א המוקפצות, שהכבידה על

הע ק. פעמ הבאה ירקות.

יצאנו מהעיר המטורפת פ"ת לכיוונ הישנוניות

המודיעינית, שבעימ ומאושרימ.

צילום: יח"צ