Next Page  36 / 48 Previous Page
Information
Show Menu
Next Page 36 / 48 Previous Page
Page Background

07.07.17 |

י"ג תמוז תשע"ז

| 264

גליון

שביעי

| 36

orreut@gmail.com לה

ערות, הארות והמלצות על מסעדות:

………

אור רייכרט

החבר י ם של ר י י כרט

סולם ננה

במסעדת 'דארנא' המרוקאית רייכרט ממליץ לכם לדלג על הסלטים ולעבור ישר לעיקריות.

אחרי הטאג'ין והקוסקוס, כמה תקבל המסעדה בסולם החמות המרוקאית של רייכרט?

דארנא

3

רח' הורקנוס

ירושלים

12:00-22:30 :'

א'-ה

מוצ"ש: חצי שעה

מצאת השבת עד

22:30

כשרות: מהדרין

רבנות ירושלים

סולם רייכרט

מסעדה מרוקאית

'אותנטית'

כוסו

כיסאו

ישן, מאובק, חשוך וחוטא

בחטא מלכודת התיירים

כיסו

זו לא מסעדת פועלים. אז

סביר מינוס

כעסו

השירות, השירותים. ומילא

זה, בסוף את בר המצווה

עשו בחוץ, ואנחנו נשארנו

סתם באזור האפל

לנצור

אסף ברגע של גילוי לב:

"אני יווני"

האוכל המרוקאי, כמו כל אוכל, מושפע מ

ביבתו. ההשפעות הצרפתיות, ה פרדיות, האפ

ריקאיות, הערביות וכו' מורגשימ בכל מנה. אבל

אוכל מרוקאי זה לא רק אוכל. זו תרבות שלמה.

מוזיקה, תלבושות, יח , חומ ואהבה.

ומכיוונ שחמותי שתחיה, רותי, העונה לנכדיה

בשמ 'ננה', מכינה בעיקר אוכל מרוקאי כזה. הכי

טוב שיש, מלא באהבה, חומ, כו ברה וכורכומ, וכל

אוכל מרוקאי נמדד יח ית לאוכל שלה.

למה כל הפתיח הזה? כי נפגשתי לצהרימ עמ

א פ ואבי במ עדת 'דארנא' המרוקאית בירושלימ,

ולהלנ התרשמותי:

התחלנו לא טוב. עמדתי בכני ה, בעמדת הקב

לה/מארחת, ובמשכ למעלה מעשר דקות ואפ אחד

לא ניגש אלי לשאול אותי אמ אני אולי רוצה לשבת.

המקומ היה ריק מ ועדימ אבל מלא בהתרחשות.

מלצריות, שפימ ובעלימ רצו ממקומ למקומ מצד

אחד למשנהו, ולא ממש שמו לב שאני נמצא. לפתע

ניגשה אלי מארחת/מלצרית )או משהו( ונזפה בי

ושאלה - מה אני רוצה? השבתי בהתגוננות מידית

- שאלתי האמ המקומ זה מ עדה, שאני רעב, ושאני

לא מוצא את אימא שלי )חוצ מהחלק האחרונ, אבל

זה כמעט קרה(. היא צעקה לאדמ מבוגר שהושיב

אותי בפינה חשוכה. ביקשתי להחליפ אבל האיש

המבוגר אמר שיש להמ עוד רגע בר מצווה, ובכ

לל הוא לא התכוונ להכני עוד אנשימ. התנצלתי

בשקט והורדתי את הראש.

בינתיימ הצלחתי להתפעל מהתפאורה המתפוררת

של המקומ. בליל הי טרי של עיצוב כאילו-מרוקאי

מלפני מאה שנימ שכי ה כל נטימטר במ עדה.

טיח מתקלפ וחשוכ, כני ות לחדרי המ עדה מעצ

מגולפ בצורת חור מנעול לחדרימ, משל היינו בא

גרבה ב יפור של אלאדינ.

ברגע שא פ ואבי הגיעו, הזמנו את האוכל. האיש

המבוגר היה גמ המלצר שלנו, ונראה לי בכלל שהוא

הבעלימ. למעט המלצרות, הוא החליט להיות גמ חלק

פעיל בשיחה שלנו, וחילק לי ציונימ על השיחה ביני

ובינ א פ. אולי זה חלק מהחוויה, אולי זה תמ מעיק.

בכל מקרה, הגענו לאוכל בשעה טובה.

התחלנו עמ מגוונ לטימ מרוקניימ מעודנימ

( ופ טייה

₪ 32) '

(, רדינימ 'מז'וז'ינ

₪ 43)

.(₪ 43)

פ יה

רציתי לכתוב על כל לט בנפרד, אבל אינ מקומ.

אז בשתי מילימ: בינוניות קשה.

לפני שנמשיכ, רק אציינ שהשירותימ היו במצב

זוועתי בואכה התחנה המרכזית החדשה בתל אביב.

רדינימ ממולאימ ב'צ'רמילה', שהוא רוטב שא

מור להיות פיקנטי אבל לא הורגש דיו - לא נתנ

עבודה. ה רדינימ היו עייפימ ועצובימ.

ולפחות הפ טייה היתה נחמדה מאד. לא מתוקה

מדי, לא מלוחה מדי, פרגיות נימוחות ושקדימ וקי

נמונ. למעט ההגשה ה תמית, המנה הצליחה להציל

את הראשונות מתהומ העצבות.

( טאג'ינ

₪ 125) '

לעיקריות לקחנו 'מרוזיה

נתחי טלה במרקחת צימוקימ, שזיפימ, משמשימ

,(₪ 105)

ואגוזי מלכ. טאג'ינ ארטישוק ממולא

ו'קו קו מלכותי' עמ בשר טלה, שזיפימ וצימו

.(₪ 125)

קימ

וכאנ רבותי, העיקריות כיפרו על הראשונות.

בשרימ נימוחימ וע י יימ, קציצה מצוינת, קו קו

מדויק.

אז אמ כבר באימ ל'דארנא', עזבו הכל ותאכלו

רק עיקריות.

ב ולמ ננה.

5/10 :

כ הכל