מכללת אחוה | ידיעון | לימודי תעודה והשתלמות | תשעה 2015-2014 - page 18

תזונה, מזון ומה שביניהם - מקוון
שרית שמאי
מרצה:
בעלת תואר שני בכימיה. בעלת נסיון עשיר בהוראה של קורסים מקוונים ובתקשוב בהוראה.
תיאור הקורס
במסגרת הקורס נכיר את מרכיבי המזון העיקריים, נכיר את הקשרים בין התזונה המערבית של המאה
ה- 12 לתפקוד ולבריאות הגוף. נבין מהן השפעות התזונה על התפתחות והתנהגות הילד והמבוגר.
מטרות הקורס
לבחון את השפעות התזונה על האדם ובריאותו. להכיר את הקשרים בין פעילות גופנית ותזונה.
להבין את חשיבות המזון לגוף. לבחון את התזונה והשפעותיה על ההתנהגות והלמידה.
נושאי הקורס
חשיבות המזון לגוף (לבנייה, לגדילה ולהתפתחות) והתלות בין המצב הפיסיולוגי לבין צורכי הגוף.
אבות המזון למה וכמה?
הכרת משק הויטמינים והמינרלים. הרלוונטיות של מרכיבים אלה לתהליכי החיים.
האנרגיה בתזונה: הקשר בין כמות האנרגיה הנקלטת והנפלטת לבין תהליכי השמנה או הרזייה.
השפעות התזונה על האדם ובריאותו, תוך הבחנה בין השפעות מיידיות ובין השפעות מצטברות.
מבעיות התזונה המודרנית: כולסטרול, טריגליצרידים והקשר לתזונה.
תזונה והתפתחות הילד. תזונה והשפעותיה על ההתנהגות והלמידה. דיאטות וקבוצות תמיכה.
דרישות קדם
, יכולת ניהול
word
ידע ונסיון בגלישה באינטרנט, ידע וניסיון בשימוש בדואר האלקטרוני, שליטה ב -
זמן
היקף הקורס
סמסטר א’, 2 ש”ש (06 שעות בודדות)
שתי פגישות במכללה, שאר הקורס מתקיים בלמידה מהבית. ההשתתפות במפגשים הפרונטליים
הינה חובה וחיונית לצורך העבודה בקורס.
2.11.14
תאריך פתיחה:
חובות הקורס
השתתפות פעילה ונוכחות בדיונים לאורך כל הקורס, הגשת מטלות שוטפות, הגעה למפגשים
במכללה,
עבודה מסכמת
שכר לימוד
026 ש”ח, דמי רישום 051 ש”ח
מידע והרשמה
קרן בן יעקב 2318858-80
*בכפוף לאישור משרד החינוך
*מאושר לקידום מקצועי במתווה "אופק חדש"
* מוכר ללימוד חובה
* מוכר כחצי גמול עם ציון
16
1...,19,20,21,22,23,24,25,26,27,28 8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,...74
Powered by FlippingBook