שוק אווז ברוטב יין ותאנים (4 מנות),
:2
c
מבית היוצר של מסעדת
מצרכים למנה העיקרית:
4 שוקי אווז
001 מ"ל רוטב סויה
001 מ"ל דבש
05 מ"ל שמן זית
002 מ"ל יין אדום
005 מ"ל ציר בקר
05 מ"ל רכז רימונים
1 גזר פרוס לפרוסות
1 בצל סגול פרוס לפרוסות
2 שיני שום
6 תאנים יבשות
מלח
פלפל שחור
1 כפית תימין
איך מכינים?
ערבבו את הסויה עם הדבש ומרחו את שוקי האווז עם התערובת. הכניסו
למקרר למשך שעתיים בתבנית אפייה.
לאחר שעתיים, חממו את התנור ל-052 מעלות. כאשר התנור חם, הכניסו
פנימה את השוקיים עד לקבלת צבע חרוך.
במקביל חממו בסיר את שמן הזית וטגנו את הגזר והבצל עד להזהבה.
הוסיפו רכז רימונים ויין והביאו לרתיחה. לאחר מכן בשלו במשך 5 דקות
עד שהאלכוהול ייספג.
הכניסו לסיר את ציר הבקר, התאנים, המלח, הפלפל והתימין. טעמו את
הרוטב ואל תשכחו לתקן לפי הטעם.
שפכו את הרוטב על השוקיים, כסו בנייר פרגמנט ובנייר כסף, ואפו בתנור
במשך שעה וחצי בחום של 081 מעלות.
26
74...,27,28,29,30,31,32,33,34,35,36 16,17,18,19,20,21,22,23,24,25,...1