תשע"ד יולי 4102
61
מחצית ממנו במים, להרתיחם על הגז, לאחר
הרתיחה (בעבוע של המים), יש להוסיף
כף מלח, לאחר מכן להנמיך את האש.
כעת, נוסיף בזהירות את פרחי הכרובית
לבישול של 01 דק' על אש נמוכה כשהסיר
מכוסה. לאחר הבישול, יש להוציא את פרחי
הכרובית ולשים אותם במסננת. יש לשים
בסיר חדש מעט שמן, כשהשמן חם (כדקה
- שתיים מרגע הנחת הסיר עם השמן על
גז) יש להוסיף את המרגרינה והבצל שפרוס
לרבעים ולטגנו עד לצבע זהוב. לאחר מכן יש
להוסיף את הקמח, מרק העוף (טעם עוף –
פרווה), כוס החלב או השמנת לבישול, להמיס
את התערובת היטב ולהוריד מן האש.
לאחר ההורדה מן האש יש להוסיף את
הביצים, הקוטג', התבלינים, חצי מכמות
הגבינה המגורדת ואת פרחי הכרובית
המסוננים. כעת, יש לערבב היטב ובעדינות,
לאחר הערבוב יש לשפוך את התערובת
לתוך תבנית אפייה משומנת (ממעט -
מרגרינה/שמן). נפזר בכל חלקי הפשטידה
את חצי כמות הגבינה הצהובה שנותרה.
כל שנותר הוא, להכניס את התבנית לתנור
שחומם מראש ב- 081 מעלות עד להזהבת
הפשטידה./
עצה לשדרוג: ניתן לעשות את אותה
פשטידה במרכיבים אחרים: במקום כרובית,
ניתן להשתמש בשתי קופסאות פטריות
שמפיניון שטופות ומסוננות היטב, או בשתי
קופסאות של תירס שטוף ומסונן היטב.
סלט תירס
מצרכים:
1 קופסת תירס
1 גמבה אדומה כבושה קצוצה
02 יח' זיתים מגולענים (מומלץ שחורים)
3 עלי בצלים ירוקים קצוצים
1 כפית מחוקה של מלח
4/1 כפית פלפל שחור
פשטידת כרובית
הקיץ בעיצומו ובדרך כלל החום המעיק פוגם בתאבון. יש לכולנו פחות חשק לאכול, זה עושה לנו
כבד... לכן, אנו בעיקר אוהבים לשתות ולאכול משהו קל. מזון שאינו כבד על הקיבה. בניגוד לחורף.
בימים הקרים אנו מחפשים לאכול מזון חם והרבה גם כדי לחמם את הגוף. לכן, מצאתי לנכון להביא
בפניכם שני מתכונים קלים להכנה וטעימים במיוחד לקיץ חם, האחד, סלט קיצי ואוורירי, והשני
בתיאבון! נונה דבורה
פשטידה קלה וטעימה לעיכול. בתיאבון לכולם וקיץ נעים!
מטעמים קלים לקיץ
מצרכים:
1 ראש כרובית גודל בינוני
2 בצלים גדולים פרוסים לרבעים
2 כפות קמח
1 כף מרק עוף - בטעם עוף (פרווה)
1 כוס חלב או קופסת שמנת לבישול
1 גביע קוטג' %5 או %9
4 ביצים
051 גר' גבינה צהובה מגורדת על
פומפייה (מגרדת) גסה
2/1 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
2/1 מרגרינה
אופן ההכנה:
תחילה, יש לפרק את הכרובית לפרחים
(לא קטנים מדי) בעובי של 6-5 ס"מ לכל
פרח. לאחר מכן יש לשטוף היטב את פרחי
הכרובית ולסננם. יש לקחת סיר ולמלא
אופן ההכנה:
לסנן את התירס מהנוזלים ולשפוך לתוך
קערה. להוסיף את הגמבה הקצוצה
לקערה, לחתוך את הזיתים לפרוסות,
לקצוץ את הבצל ולהוסיף יחד לקערה. יש
להוסיף את המיונז ואת יתר התבלינים
ולערבב היטב. לאחר מכן, להכניס למקרר
למשך שעתיים. מומלץ להגיש קר.