04.09.15 |
כ' אלול תשע"ה
| 175
גליון
שביעי
| 20
בעת שמואל פרגנו וביקשו שאכינ גמ להנ". אחרי טרנד
בצק ה וכר התוודעה חוי גמ לטרנד הזילופ בעוגות.
בינ אימהות לקריירה גילתה חוי את הדרכ להגיע
ללב ילדיה, היא הפתיעה אותמ בכל פעמ מחדש, ואפ
העלתה תמונות לרשת החברתית באופנ קבוע בק
בוצת אימהות גבעת שמואל בפיי בוק. ”התגובות
היו חמות, וללא תכנונ מראש פצחתי בקריירה שנייה
עמ המונ יפוק. פעמ בשבוע בשעות הערב כשאני
מ יימת את העבודה במשרד, מתא פות אצלי בבית
מניינ נשימ ויחד אנחנו מכינות עוגות לילדימ שלהנ".
אתי אלוש היא אחת מעשרות נשות גבעות שמואל
שכבר ה פיקו להשתתפ ב דנא. כאשת קריירה היא
מ בירה את הצורכ לפצות את ילדיה. ”אנחנו אימהות
וכולנ עובדות קשה, וכל יומ-הולדת שמגיע מביא
עימו הזדמנות להקדיש את כל כולכ לילדכ והאושר
הגדול זה שאת עשית את זה, את העוגה.
”אני הייתי הכי מאושרת בעולמ כאשר הכנתי לביתי
בת השלוש עוגה ליומ ההולדת. עוד חודש יש לבי
תי בת התשע יומולדת והיא כבר מחכה שאכינ לה.
כשהילדימ יגדלו המ לא יוכלו לומר שלא השקענו
בהמ, יש תמונות", היא אומרת בחיוכ.
הגורמ המרכזי להשקעה של נשות הקריירה בגב
עת שמואל בעוגות יומ ההולדת של ילדיהנ, הוא הר
צונ כאמהות לפצות אותמ על זמנ האיכות שהנ קיבלו
מהאמהות שלהנ אבל להנ אינ את היכולת והאפשרות
להעניק לילדיהנ שלהנ. אורטל בראל, גנטיקאית, הגי
עה ל דנא כדי להכינ עוגה ליומ ההולדת של בנה בע
צמה. ”אני לא מהעולמ של האפייה אבל רציתי שזו תהיה
דווקא יצירה שלי. בכל זאת אנו חיימ בעולמ שבלתי
אפשרי לה פיק בו הכל, תמיד
ישנה הרגשה שאתה מפ פ
משהו. אבל אינ לנו ברי
רה, אחרת לא בטוח שבגיל
ארבעימ וחמש השוק מחכה
לכ. וגמ הילדימ, אמ לא
תקדישי להמ זמנ בצעירותמ,
כשיגיעו לגיל שמונה עשרה
המ לא י פרו אותכ, צריכ
למצוא את האיזונ".
חוי, עדיינ איננה מז
דרזת לעזוב את תחומ
ראיית החשבונ ונהנית
לשלב בינ הקריירה
להתמחות החדשה
שלה ב דנאות לי
צירת עוגות. ”אני
משלבת בינ שני
התחומימ בשמחה,
לאכול את העוגה
הפתרון לרגשות האשם בגידול ילדים בעולם המודרני?
טרנד אפיית 'עוגות יום הולדת' מנסה לפצות את הילדים על המחיר
שהם משלמים בעקבות טיפוח הקריירה של ההורים
אינ פור דילמות עולות תוכ כדי הני יונ לתמרנ בינ
אימהות מ ורה ומשמעותית לפיתוח קריירה. הנשימ של
היומ נאלצות לחיות בהרגשה של ויתור, אמ זה בעבודה
ואמ זה מול הילדימ, את הזמנ הנ מחלקות בינ שתי משרות
מלאות. המורכבות והקושי הובילו את נשות גבעת שמואל
להבינ שהתחרות המתמדת בינ התפקידימ כאמ וכאשת
קריירה מצריכה פיצוי בעיקר לילדימ, כדי שיוכלו לחוות
אמהות עוצמתית ולא יפ פ ו את מושג ה'אמ'.
אחרי שנימ בהנ השקיעה בפיתוח הקריירה שלה, גילתה
חוי קי רמנ, רואת חשבונ, את המטבח. ”אמא שלי היא
אישה של בית. לא היינו בצהרונימ. אני זוכרת אותה שעות
על גבי שעות עומדת במטבח", מ פרת חוי. ”אני, שלא
כמוה, בחרתי במקצוע שדורש שעות מחוצ לבית" .
המ ע של חוי התחיל כשיצאה לחופשת הלידה עמ
בתה הרביעית נועה. חוי, המתגוררת בגבעת שמואל,
חיפשה תחביב שיעביר לה את הזמנ בנעימימ. ”הייתי
בחופשת לידה והצטרפתי לקבוצה בפיי בוק שנקראת
’אימהות קונות ביחד' שמ פר מו את שמה של הקונדי
טורית יפעת פרי-דפנה שמעבירה דנת בצק וכר, ומי
שמארחת אותה מקבלת את ה דנא בחינמ. ה דנא ריתקה
אותי ולא הפ קתי להכינ עוגות בעקבותיה. החברות בג
"הזדמנות להשקיע את כל כולך לילדך". בנות הסדנה של חוי
אורטל בראל, גנטיקאית:
אנו חיים בעולם שבלתי אפשרי להספיק בו
הכל, אבל אין לנו ברירה, אחרת לא בטוח
שבגיל ארבעים וחמש השוק מחכה. וגם
הילדים, אם לא תקדישי להם זמן, כשיגיעו
לגיל שמונה עשרה הם לא יספרו אותך
רינת אקשטיין
ה ו ר ו ת
שתי קריירות. חוי קיסרמן