Next Page  50 / 64 Previous Page
Information
Show Menu
Next Page 50 / 64 Previous Page
Page Background

26.05.17 |

א' סיון תשע"ז

| 258

גליון

שביעי

| 50

orreut@gmail.com לה

ערות, הארות והמלצות על מסעדות:

………

אור רייכרט

החבר י ם של ר י י כרט

עם הגב לים

בשעת שקיעה רומנטית על הטיילת בתל אביב רייכרט ביקר במסעדת דגים.

אחרי שהוא טעם דגים בכל צורה אפשרית הוא ממליץ גם לחובבי הבשר להגיע

ארמנדו

88

הרברט סמואל

תל אביב

13:00-00:00 :'

א'-ה

13:00-17:00 :'

ו

20:30-00:00 :

מוצ"ש

כשרות:

רבנות תל אביב

בשר: חלק מחפוד

ירק ופרי: גוש קטיף

דגים: בד"ץ

סולם רייכרט

בין שיפודיית דגים

למסעדה

כוסו

כיסאו

פחות המקום, יותר הנוף.

אין כמו לבוא בשקיעה

ולאכול דג טוב

כיסו

סביר

כעסו

אין ממש. אולי הקרפצ'יו?

לנצור

מיכאל מוחה דמעה מול

השקיעה. מרגש

"שמע אור, אכלתי ברבונ חבל על הזמנ". ככ

התחילה השיחה עמ מיכאל, בהבנה שהוא מצא לי

עוד מקומ מעניינ ללכת אליו. מצד שני, הוא אוק

ראיני שהיגר לרו יה ומשמ לישראל, אז לא ברור

באיזה מצב צבירה הוא היה כשהגישו לו את הדגיגונ.

הוא א פ אותי מהמשרד ונ ענו לטיילת הרברט

מואל בתל אביב. השעה שבע וחצי בערב, הש

קיעה מתחילה לתת את אותותיה בצירופ בריזה

וזקנימ תל אביבימ שמנ ימ לרוצ בינ כמויות צר

פתימ צלויימ היטב.

מיכאל, שהוא רומנטי בנשמה, התיישב אל מול

השקיעה ואני התיישבתי מולו, מביט בכדור האש

נבלע בינ הגלימ - דרכ חלונ המ עדה.

המקומ נראה כמו שיפודיה משודרגת, ששנימ

לא נגעו בעיצוב שלה. מוזיקה שקטה ליוותה את

אווירת הימ, ומלצר, שנראה כמו בנ משפחה ותיק

של המקומ, עבר ודיבר צרפתית בינ ה ועדימ.

בינתיימ לטי הבית הגיעו, בצורת לק חי

) בבה(, לק מבושל ) ביר(, לימונ כבוש )מדהימ(,

קישוא בטעמ כבד )מעולה(, לט כרוב ) ביר(, קו

ל לאו )בינוני(, צלחת חומו )נחמדה( ולחמניות

הבית שעזרו לכל הנ"ל.

התפריט מאוד ממצה. דגימ והרבה, ובשר למי

שחייב.

מכיוונ שאני הולכ לפי התמחות המ עדה, הזמנו

( פילה.

₪ 49)

( וקרפצ'יו

₪ 49)

קציצות דגימ

מיכאל קצת נרתע כשהזמנתי את הקציצות. וזה

מובנ. מאוד קל ליפול בקציצות דגימ. וג הדג,

התיבול, הרוטב וכו', יכולימ מהר מאוד וביד לא

מיומנת, להפוכ למשהו בינ גפילטע חמ לקציצות

מקופ ת גלידה שעברה הקפאה עמוקה אצל אימא

שלכ במקפיא. אבל ב'ארמנדו' דילגו בקלילות מעל

המשוכה, עמ קציצות ע י יות, מדג טרי, שמנמ

נות, עמ עקצוצ של לימונ, רעננות של עשבי תיבול

ונגיעה של נענע.

הקרפצ'יו היה חתוכ עבה מדי. וכשאני אומר

עבה, זה כל מה שמעל חצי מילימטר, מה שגורמ

ללעי ת יתר. הבשר עצמו היה מצוינ, ולא הט

ביעו אותו בחומצ לה וות חו ר טריות או ביטחונ

עצמי נמוכ. אבל אני אוהב את הקרפצ'יו שלי דק

עד רקמה.

לעיקריות, התייעצנו עמ המלצר החביב בעל

המבטא הצרפתי הכבד, וביקשנו ממנו שיגיד את כל

התפריט, כי זה ממש חמוד עמ המבטא.

( שהגיע אליהמ

₪ 99)

הוא התעקש שניקח את הב

טרי היומ, והמליצ על תנור במקומ על האש. זרמנו.

89)

מיכאל הלכ על בשרי בצורת קבב אנטריקוט

(. נשמע מעניינ, אבל גמ פה יש בעייתיות. אנ

טריקוט הוא דל בשומנ, וקבב צריכ מנה גדושה של

שומנ בכדי שלא יתייבש בצורתו הטחונה.

מהקל לכבד.

הקציצות היו טובות מאוד. ע י יות בניגוד

לפחד, תיבול מינימלי שנתנ מקומ לבשר הטרי.

קציצות, אבל יופי של קציצות.

הדג היה מצוינ. מדויק בעשייה, רכ ונימוח, יושב

על רוטב הבית )המונ שומ ולימונ( ותפוחי אדמה

בפרו ות דקות ורכות. אינ כמו דג טרי, ביחוד

כשיודעימ בדיוק איכ לעשות אותו.

"נו, מבינ באוכל?", שאל מיכאל. נתתי לשאלה

שלו להישאר באוויר.