Next Page  20 / 48 Previous Page
Information
Show Menu
Next Page 20 / 48 Previous Page
Page Background

02.06.17 |

ח' סיון תשע"ז

| 259

גליון

שביעי

| 20

איתי אסמן

א ו כל

"כשר זה הגורמה החדש"

כשר זה לא טעים? גורמה זה יותר יקר? דתיים לא מבינים

, שיפתח בין פתח תקווה

Fooda

שוק אוכל כשר,

בקולינריה?

טעים להכיר

לגבעת שמואל, מבטיח לנפץ את כל הסטיגמות

בוודאי קרה לכמ לא פעמ שרציתמ לצאת למ יבת

יומ הולדת או לפגישת ע קימ חשובה, החברימ בעבודה

הציעו שמות של מ עדות איכותיות ואז התברר שהנ

איננ כשרות - אכ לב ופ, בגלל העובד הדתי, התפשרו

כולמ עמ פנימ חמוצות על בית קפה חלבי או מ עדה

כשרה בינונית.

ובכנ, לא עוד. לפחות אמ תשאלו את היזמימ שמוליק

ויליאנ וינונ שפרנ, שהחליטו לראשונה בישראל לפתוח

, בגבול פתח תקווה-גבעת

Fooda

שוק אוכל כשר,

שמואל, אזור המהווה צומת א טרטגי ומרכזי של חיי

קהילה וע קימ הצמאימ למרכז קולינרי כשר.

ויליאנ ושפרנ המ צמד ותיק בעולמ התקשורת, היז

מות והנדל"נ. ויליאנ מתמחה ביח י ציבור ייעוצ תקשו

רת וניהול משברימ לחברות מ חריות ולארגונימ. שפרנ

הוא הבעלימ של 'שפרנ נכ ימ והשקעות' ופעיל ותיק

בתחומ הקניונימ ומרכזי המ חר בישראל.

מיליונ

2.5-

"ציבור אוכלי הכשר בישראל מונה כ

איש, ואני חושב שגמ להמ מגיע ליהנות מהחוויה",

אומר ויליאנ. "אני אישית, חובב מ עדות ומבשל בע

צמי, לא הבנתי למה אני צריכ לנ וע למתחמ שרונה

או שוק הנמל בתל אביב, ולחפש את המ עדה הכשרה

היחידה כמו בחפש את המטמונ. בשרונה מרקט אתה

מרגיש ממש חוצ לארצ, וכמו שמ, ב ופ אתה מ יימ

בפיתה וחומו בבית חב"ד. בנו פ, בשנימ האחרונות

אני עוקב אחרי הרשתות החברתיות והשפימ והמ ע

דות המובילות בישראל שלא מחזיקימ בתעודת כשרות,

והרבה מהשיח הוא ביב נושא הכשרות, בני יונ לה

בינ למה המ עדה לא כשרה ומתי יפתח ה ניפ הכשר.

בקיצור יש אוכלו ייה שלמה במדינת ישראל שמודרת

משווקי האוכל והגיע הזמנ לתת לה מענה".

לבד מהצורכ הציבורי, יש כאנ ני יונ לשבור טי

גמה ארוכת שנימ לפיה 'כשר זה לא טעימ', כלשונו

של ויליאנ. "באנו לשבור ולהוציא מהציבור הכללי את

ה טיגמה הזאת ביב נושא הכשרות, לפיה דתיימ לא

מבינימ בקולינריה. זו תופעה רווחת". כדי לשימ ופ

ל טיגמה הזאת, מ פרימ השניימ, בכוונתמ להביא

למתחמ מותגימ של מ עדות הגורמה הטובות בעולמ,

יחד עמ שפימ בעלי שמ - והכל עמ מצרכימ כשרימ

ותעודת כשרות.

"לכולנו יש ערכימ שחשובימ לנו בחיימ, ואחד הער

כימ שחשוב לנו ולציבור גדול בישראל זו הכשרות. לכנ

יש כאנ גמ ערכ מו פ אידיאולוגי", מ בירימ השניימ.

"אנחנו לא מתביישימ לומר ש'כשר זה הגורמה החדש',

המטבח הכשר לא נופל ברמתו מהמטבח הלא כשר".

מקומות ישיבה

700 ,

מ"ר

4,000

מבחינה נדל"נית הפרויקט מאוד מושקע, מבטיח

שפרנ. הוא יראה "כמה רמות מעל הפרויקטימ שאנחנו

מכירימ. חשבנו על כל פרט ופרט, התייעצנו עמ מיטב

היועצימ, החל ממיקומ ברז נטילת הידיימ וכלה באילו

ע קימ יהיו במתחמ".

מ"ר,

4,000-

במתחמ, שיתפרש על פני שטח של כ

ע קימ ותיעשה הקפדה יתרה על

30-

יפעלו יותר מ

נוחיות הקהל: מתחמי אוכל רחבימ ונוחימ שיציעו מעל

מקומות ישיבה, ריאות ירוקות וחצר חיצונית שתו

700

תאמ לילדימ ולמשפחות.

ולשאלת מיליונ הדולר, איזו תעודת כשרות תהיה

שמ? שפרנ: "לכל מ עדה בפני עצמה תהיה תעודת

כשרות, יהיו מהדרינ ויהיו כאלו שי תפקו ברבנות

המקומית. כמובנ, אחד הדברימ שעומד לנגד עינינו הוא

שהמקומ יהיה יוקרתי אבל לא יקר, יהיו בו גמ מחירימ

שווימ לכל נפש".

"המטבח הכשר לא נופל

ברמתו מהמטבח הלא

כשר". הדמיה של שוק

האוכל הכשר

שמוליק ויליאן:

אוכלי הכשר

2.5-

מונים כ

מיליון איש,

וגם להם מגיע

ליהנות מהחוויה.

לא הבנתי

למה אני צריך

לחפש בשרונה

את המסעדה

הכשרה היחידה

כמו בחפש את

המטמון

שמוליק ויליאן

ינון שפרן