כ
ולנו חווינו את הרגע מול קערת הפירות,
שבו התחוור לנו שהבננות שרק אתמול
תוכננו להיאכל נהפכו שחורות. אבל
אלה שאפו עוגה או שתיים בחייהם, יודעים
שדווקא בעוגת בננות החיסרון הזה מתגלה
כיתרון, שכן מתיקות הבננה הבשלה בשיאה
ולכן ניתן להמתיק את העוגה בסוכר הטבעי
של הבננה ולהפחית בכמות הסוכר. יתרון נוסף
הוא שמרקמה הרך והדביק של הבננה הבשלה
מעניק לעוגות מרקם חלקלק ונימוח. זאת ועוד,
אפיית עוגת בננה היא משימה קלה ופשוטה,
ולרוב זה מסתכם בחמש דקות של הכנה, בריח
נפלא שמתפשט בבית ובעוגה מנחמת וטעימה
לצד הקפה של הבוקר. כל אלה הפכו את עוגת
הבננה לאחת מהנאפות ביותר במטבחים הביתיים
בעולם המערבי.
במזרח הרחוק מטגנים בננות ומגישים אותן
לצד דבש או סירופ מייפל. בתאילנד מגישים
את הבננה לצד קינוח מתוק וחם של אורז וחלב
קוקוס. אך הקינוח הפופולרי מכולם נמצא בהודו,
שם נוהגים להגיש לתרמילאים הצעירים את
עוגת הבנופי - בננה וטופי: קינוח מושחת וטעים
של פירורי ביסקוויטים עם בננות, טופי רך
וקוקוס או שוקולד.
עוגת בננות בחמש דקות
עוגת בננות קלאסית, להיט בכל בית
שאפה אותה: טעימה, מהירה וקלה
להכנה. ניתן להעשיר את העוגה ב־001
גרם אגוזי מלך או שוקולד מריר קצוץ.
מצרכים:
3 בננות בשלות
2 כפות קוניאק או ליקר אמרטו
001 גרם חמאה מומסת
כוס (002 גרם) סוכר
2 ביצים
קורט מלח
כפית תמצית וניל או גרידת תפוז
2 כוסות (082 גרם) קמח תופח מנופה
4/1 כוס חלב או מיץ תפוזים
הכנה:
משמנים תבנית אינגליש קייק או
.1
תבנית קפיצית בגודל 22. מחממים תנור
ל־081 מעלות.
מועכים בצלחת בננות ואמרטו.
.2
בקערה בינונית מערבבים יחד חמאה
.3
מומסת (נוזלית) וסוכר. מוסיפים ביצים
ומערבבים. מוסיפים מלח ותמצית וניל
או גרידת תפוז.
מוסיפים לסירוגין קמח וחלב או
.4
מיץ תפוזים עד קבלת תערובת אחידה.
לא מערבבים יתר על המידה. מוסיפים
בננות ומערבבים קלות.
יוצקים לתבנית ואופים למשך
.5
05 דקות.
עוגת בננות עם שמן זית, קמח כוסמין
מלא ושוקולד
כבר הרבה זמן אני מנסה לפתח מתכונים
"בריאים". פחות סוכר, פחות קמח לבן וכמה
שפחות חמאה או שמן. האמינו לי, זאת
משימה לא פשוטה בכלל. הרבה מהמתכונים
הללו לא באמת טעימים והאתגר הוא לפצח
את המשימה מבלי "לשלם" מחיר כבד בטעם
או במרקם. העוגה הזו היא ההוכחה שאפשר
להצליח. זוהי עוגה שתחזרו אליה שוב ושוב
- היא קלה להכנה, אינה עתירת קלוריות
ושומן ואהובה על ילדים ומבוגרים כאחד.
אצלי היא נכנסה לפנתיאון.
מצרכים:
4 בננות בשלות ומעוכות
2 כפות אמרטו
ביצה אחת
4/3 כוס (051 גרם) סוכר קנים או
דמררה
3/1 כוס שמן קנולה או זית
כוס וחצי (012 גרם) קמח כוסמין מלא
או קמח מלא רגיל, מנופה
כפית סודה לשתייה
2/1 כפית קינמון
001 גרם שוקולד מריר קצוץ לקוביות
קטנות
הכנה:
משמנים תבנית אינגליש קייק ומחממים
.1
תנור ל־081 מעלות.
מערבבים בקערה בננות ואמרטו. מניחים
.2
לחמש דקות לספיגה ואז מוסיפים סוכר,
שמן וביצה.
מערבלים קלות ומוסיפים בבת אחת את
.3
החומרים היבשים - קמח, סודה לשתייה
וקינמון. מערבבים קלות.
אופים 05 דקות.
.4
עוגת בננות
בחמש דקות
בננות שכבר צברו ותק בקערת
הפירות יניבו לכם עוגות
טעימות, מהירות ואפילו
כתבה וצילמה:
בריאות
לימור לניאדו־תירוש
כפרי
בשל
בננות,
שמן זית,
קמח כוסמין
מלא ושוקולד
שיעור חופשי 93
> 2014
יוני