23.04.15 |
ד' אייר תשע"ה
| 157
גליון
שביעי
| 22
החברים של רייכרט
אור רייכרט
orreut@gmail.com להערות, הארות והמלצות על מסעדות:
………
מרפי נשאר בבית
סוף סוף, רייכרט הצליח להתנתק ממרפי והגיע למסעדה שבה הכל עבד לפי הספר. החניה בכניסה,
המרק המפתיע, הבשר הנהדר והמלצר האדיב לימדו אותו שלפעמים דברים פשוט מסתדרים
'אנג'ליקה'
ירושלים, ג'ורג'
וושינגטון 4 )מול
מלון 'קינג דיוויד'(
א' – ה':
12:30 - 23:30
מוצ"ש: שעה
אחרי צאת שבת
עד 03:32
כשרות: רבנות
ירושלים
לפעמימ, הכל הולכ כמו שצריכ. ההיפכ מחוקי
מרפי. 'כל מה שאמור לעבוד, יעבוד'. אנחנו לא
חושבימ על זה הרבה, מכיוונ שאנחנו תמיד מחפ
שימ את הרע. את מה שקלקל לנו את הרגע, את
התכנונ. אז כשהכל מ תדר, אנחנו לא שמימ לב.
ובשביל זה אני פה. תמ, אני פה בשביל לכתוב
מה רע, אבל היומ - להיפכ.
תכננו את היומ הזה זמנ רב. וכבר ראינו שהוא
הולכ לרדת לטמיונ )טמיונ זה ליד חניתה. א"ר(.
לא מצאנו בייבי יטר, הקטנה החלה צורחת, הבית
מבולגנ ומזג האוויר על הפנימ. כבר כמעט והגי
עה נקודת האל-חזור ולפתע הכל ה תדר. מצא
נו שמרטפית, הקטנה נרדמה ואני ידרתי מהר
את הבית )דחפתי הכל לחדר אחד. אני גבר אחרי
הכל(, ויצאנו לירושלימ.
'אנג'ליקה' שוכנת אל מול מלונ 'המלכ דוד',
ומצאנו חנייה מול דלת הכני ה. המקומ היה הומה.
מלצר חביב הושיב, ה ביר ולקח הזמנות.
( - קרמ שורשימ,
₪ 44)
פתחנו במרק היומ
( ופ טייה טלה וכבדי עופ )85
₪ 54)
לט אנדיב
.(₪
המרק הגיע ראשונ. קרמ עדינ ובהיר, טעמ לא
משתלט של ארטישוק ירושלמי והפתעה במרכז
הצלחת בצורת כבד אווז שפוצצ לי את החיכ, הל
שונ והמוח מרוב נכונות הקיומ שלו במנה, ובחיימ
בכלל )כזה אני, רגוע בתיאורימ שלי(.
לט האנדיב כלל אג מבושל שהיה הברקה
ונתנ קרב הוגנ למרירות הטבעית. ועוד משהו -
ההגשה הייתה פנומנלית, צלחת ענקית שחציה
הוקדש לפ רחב, אדומ ועמוק של רוטב גרגירי
יער על גבול המיובש שעליו נחו שלושה כדורי
לק מבושלימ.
הפ טייה עצמה לא הרשימה, הרטבימ שהוגשו
עימה דווקא כנ. מטבל לימונ-תפוז-צ'ילי חיבר
בצורה נפלאה את פנימ הפ טייה לעצמו.
אז פתחנו חזק. מה יכול להתקלקל? הרבה. ושומ
דבר.
לעיקריות התלבטנו. המלצר, שהראה ידע עמוק
ולא תמ הקריא מתוכ דפ מ רימ, שידל אותנו
( וחזה האווז
₪ 124)
לקחת את נתח הקצבימ
.(₪ 118)
הנתח, שבניגוד לפילה רכ ונימוח, הוא שריר
בפעילות אינטנ יבית שמשמש בתור ה רעפת
)עד כאנ האנטומיה(. הל ת צריכה לתת עבודה
בנתח הזה, אבל הע ק משתלמ. טעמ מרוכז של
בשר, בלי טיפת שומנ. דרגת עשייה מדיומ מוש
למת, בצלצלי שאלוט מוקרמימ, שעועית ארוכה
ירוקה אל-דנטה ותפוחי אדמה ב קינ קשה ומת
פצח, ופגימ את מיצי הבשר הטרי ומתערבלימ
עמ ציר הבשר, עמ קונטרה מרירה-מתוקה של
שומ טרי על גבול השרופ. נהדר.
חזה האווז היא מנה שמנה ורכה, ע י ית ועמ
מרקמ של בינ חזה ללשונ, רק בלי המחשבה הגר
פית. נתח יפה ופרו למחצה, שוב, מנה מדויקת.
לאחרונות התלבטנו. לב ופ, הוחלט על פניני
טפיוקה ופירות העונה.
כאנ נחלקנו. זה עניינ של מרקמימ. אני מאוהב
במגירי עמילנ, ורעות ולדת מחצאי דיי ות. לב
חירתכמ.
•
אז הפעמ, מרפי נשאר בבית ואנחנו נהנינו.
סולם רייכרט
כבד האווז במרק. הברקה
לנצור
לא זול, לא נפלנו
מסתבר שהם מחכים
חודשים לשפץ, כי המקום
מלא כל הזמן
המקום יפה, האקוסטיקה
צריכה שינוי דחוף
מסעדת שף מרשימה,
נעימה, רומנטית וטובה
כוסו
כיסאו
כיסו
כעסו