// אוכל
אתנחתא
עוגת שוקולד ליומולדת
בחמש דקות
עוגת יומולדת מושלמת, קלה ואוורירית שילדים
מאוד אוהבים. מתאימה לתבנית בקוטר 42, תבנית
עגולה עם חור או תבנית אינגליש קייק.
המצרכים:
002 גרם שוקולד מריר קצוץ
051 גרם חמאה
2/1 כוס (001 גרם) סוכר
כף וחצי קוניאק או גרנד מרנייה
4 ביצים
קורט מלח
2/1 מיכל שמנת חמוצה
2/1 כוס (021 מ"ל) חלב או מיץ תפוזים
כוס (041 גרם) קמח תופח מנופה
2 כפות אבקת קקאו איכותית מנופה
לזיגוג:
4/1 כוס (06 מ"ל) שמנת מתוקה
כפית דבש
05 גרם שוקולד מריר קצוץ
ההכנה:
מחממים תנור ל־061 מעלות.
.1
ממיסים בבאן מרי (סיר קטן המונח מעל סיר
.2
גדול יותר שבו מים רותחים קלות) שוקולד, חמאה
וסוכר. כאשר התערובת חלקה ומבריקה, מסירים
מהאש, מוסיפים קוניאק, מערבבים ומצננים.
טורפים ביצים ומלח בקערה גדולה בעזרת
.3
מטרפה ידנית למשך שתי דקות, מוסיפים את
תערובת השוקולד ואת השמנת החמוצה וטורפים
עד שלא נותרו גושים. מוזגים חלב ומערבבים.
מנפים לצלחת עמוקה קמח וקקאו, מוסיפים
.4
בבת אחת לבלילה ומערבבים מעט מאוד. גם
אם נדמה לכם שעדיין יש גושים או שהבלילה
לא אחידה, אין מה לדאוג - זה מסתדר באפייה.
יוצקים לתבנית משומנת ואופים 04 דקות. מצננים.
מכינים את הרוטב: מחממים שמנת מתוקה ודבש
.5
בסיר או במיקרוגל עד כמעט רתיחה. מורידים
מהאש, מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים עד קבלת
תערובת חלקה. מוזגים על פני העוגה. שומרים
מכוסה במקרר אבל אוכלים בטמפרטורת החדר.
עוגת טחינה, סילאן
ופצפוצי שוקולד
זו העוגה האהובה עלי, תנסו ותבינו למה. הכמות
מתאימה לשתי תבניות אינגליש קייק.
המצרכים:
001 גרם חמאה רכה מאוד
כוס (002 גרם) סוכר דמררה, קנים או לבן
2/1 כוס (001 גרם) טחינה גולמית
3/1 כוס (001 גרם) סילאן
3 ביצים
מיכל שמנת מתוקה
כוס וחצי (012 גרם) קמח תופח מנופה
001 גרם שוקולד מריר קצוץ קטן קטן או פצפוצי
שוקולד איכותיים
לזרייה מעל: 5 כפות שקדים פרוסים
ההכנה:
מחממים תנור ל־081 מעלות.
.1
טורפים חמאה, סוכר, טחינה גולמית, סילאן
.2
ביצים ושמנת מתוקה בקערה גדולה בעזרת
מטרפה ידנית עד קבלת תערובת חלקה.
מוסיפים בבת אחת את הקמח המנופה
.3
לבלילה ומערבבים מעט מאוד. מוסיפים פצפוצי
שוקולד, מערבבים מעט ויוצקים לשתי תבניות
אינגליש קייק משומנות (הבלילה תגיע לגובה
חצי מהתבנית).
זורים שקדים פרוסים ואופים 04 דקות.
.4
מצננים. שומרים בטמפרטורת החדר.
עוגת תפוז שוקולד שיש
עם העוגה הנהדרת הזו אני פותחת את החורף, גם
קלה להכנה וגם מושלמת בטעמי תפוז ושוקולד.
מצוינת לשעת הקפה של אחרי הצהריים. מתאימה
לתבנית אינגליש קייק.
המצרכים:
001 גרם חמאה רכה מאוד
4/3 כוס (051 גרם) סוכר
2 ביצים
מיכל שמנת חמוצה
גרידה מתפוז אחד
2 כפות מיץ תפוזים
כוס ורבע (571 גרם) קמח תופח מנופה
4/1 כוס שמנת מתוקה
05 גרם שוקולד
2 כפות אבקת קקאו איכותית מנופה
כף מיץ תפוזים
ההכנה:
מחממים תנור ל־071 מעלות.
.1
טורפים חמאה, סוכר, ביצים ושמנת חמוצה
.2
בקערה גדולה בעזרת מטרפה ידנית, עד קבלת
תערובת חלקה. מוסיפים גרידת תפוז ומיץ
תפוזים ומערבבים היטב.
מוסיפים בבת אחת את הקמח המנופה לבלילה
.3
ומערבבים מעט מאוד. יוצקים לתבנית משומנת
ומשאירים 2 כפות גדושות מהבלילה בקערה.
מחממים שמנת מתוקה בסיר קטן או במיקרוגל
.4
עד כמעט רתיחה, מורידים מהאש ומוסיפים
שוקולד קצוץ, מערבבים עד קבלת תערובת
חלקה.
מערבבים את השוקולד עם הבלילה שנותרה
.5
בקערה. מוסיפים אבקת קקאו ומיץ תפוזים
ומערבבים. יוצקים על העוגה מבלי ליישר.
מחדירים סכין לעומק העוגה ומערבבים בעדינות
לדוגמת שיש.
אופים 54 דקות. שומרים בטמפרטורת החדר.
.6
כפי שמוכיחים זיכרונות ילדות מבית סבתא, מטעמים
מענגים יכולים להיוולד גם במטבחים קטנטנים.
להכנת עוגה בחושה קלילה וטעימה, למשל, די בכף
כתבה וצילמה: לימור לניאדו־תירוש
וקערה
ל
פני 02 שנה נסעתי ללמוד קולינריה
בפאריס. הייתי צעירה, עם אמצעים
דלים ורצון עז ללמוד את רזי המטבח
הצרפתי. גרתי בדירה מקסימה עם
מטבח קטנטן שבקושי אפשר היה לזוז בו. היו
בו שתי להבות, טוסטר אובן, מקרר קטן ומשטח
עבודה בגודל של קרש חיתוך. והסתדרתי, ועוד
איך הסתדרתי. כשאני נזכרת היום מה שהמטבח
הזה הוציא תחת ידיו, אפילו לי קשה להאמין:
אינספור תבשילים, מאפים, עוגות ועוגיות,
טארטים, מרקחות, כבושים ולחמים. את כל מה
שלמדתי הצלחתי להכין ולתרגל במטבח הזה,
שמלבד סכין טובה לא היו לי בו שום מכשירי עזר.
המטבח הזה מזכיר לי כל פעם מחדש
שאפשר להכין עוגות טובות גם בלי מיקסר.
כל מה שצריך זה קערה אחת, לפעמים גם סיר,
וזהו. קל, פשוט ונוח, והכי חשוב - כל אחד
יכול להצליח.
כל המתכונים שמובאים כאן ניתנים
לשינויים קלים: אפשר להמיר את החמאה בשמן
(001 גרם חמאה שווה ל־001 מ"ל שמן), את
הסוכר הלבן בסוכר חום ואת הקמח הלבן אפשר
להמיר (בחלקו) לקמח מלא. אפשר להוסיף
לעוגות את מה שאוהבים: צימוקים, אגוזים,
שבבי קוקוס, פצפוצי שוקולד או פירות יבשים.
כדי לקבל עוגה אוורירית חשוב לנפות את
הקמח לפני הוספתו לקערה ולערבב אותו מעט
מאוד, עדיף בתנועת קיפול. הערבוב הקל יבטיח
שחרור מועט ככל האפשר של גלוטן (המצוי
בקמח), כדי לקבל עוגה קלה ולא דחוסה.
עוגות בחושות
בעשר אצבעות
למעלה: עוגת טחינה
סילאן ופצפוצי שוקולד.
למטה: עוגת שוקולד
ליומולדת
39
שיעור חופשי
>
ינואר 5102