18
גבוהה של אומגה 3 הנמצאת בדגים וידועה
כמסייעת בהורדת רמת הטריגלצרידים בדם.
מומלץ לאכול ארוחות קטנות במשך היום.
הבעיה: כולסטרול
בעיית כולסטרול יכולה להתבטא בשתי צורות:
ערכים נמוכים מהנורמה של הכולסטרול
), או ערכים גבוהים מהנורמה של
HDL
הטוב (
). לבעלי רמות נמוכות
LDL
הכולסטרול הרע (
מהרצוי של כולסטרול טוב מומלץ לצרוך
מזונות מקבוצת השומן הטוב: אגוזים ושקדים,
מוצרי שמשום ושמן זית ואבוקדו. זהירות - אל
תפריזו בהם, בשל תכולת הקלוריות הרבה
שלהם. כמו כן, פעילות גופנית מסייעת מאוד
להעלאת רמת הכולסטרול הטוב.
)
LDL
בעלי רמות גבוהות של כולסטרול רע (
צריכים להקפיד על דיאטה דלת כולסטרול.
כולסטרול ושומן רווי נמצאים בעיקר בשומן
שמקורו מהחי, לכן מומלץ להימנע מבשר שמן
מכל סוג, איברים פנימיים, נקניקים ונקניקיות,
ביצי דגים ופירות ים, ממוצרי חלב שמכילים
יותר מ-%5 שומן, ולא לצרוך יותר משני חלמונים
בשבוע (שם מרוכז הכולסטרול בביצים). חשוב
להימנע ממזון מטוגן. יש לבחור מוצרים שאינם
מכילים שומן צמחי מוקשה. חשוב מאוד
להרבות בצריכת סיבים תזונתיים (סובין, קמח
מלא ומוצריו, אורז מלא, קטניות), ירקות, דגנים
מלאים ושיבולת שועל כדי לאפשר את ספיחת
הכולסטרול ואת הוצאתו מהגוף בדרך טבעית.
יש להימנע ממרגרינה ומוצרי מרגרינה כמו בצק
עלים, מלאווח, ג’חנון וכו’.
הבעיה: לחץ דם גבוה
לחץ דם גבוה קשור בעיקר למשקל, לכן
הפחתת במשקל עשויה לשפר את לחץ הדם.
חשוב להפחית את תכולת המלח במזון. בכל
המזון המוכן והמעובד יש לבדוק היטב את
כמות הנתרן המופיעה בתווית, ולבחור מזונות
דלי נתרן. מזון שנחשב לדל נתרן אמור להכיל
עד 001 מיליגרם נתרן ל-001 גרם מוצר, אך
קשה מאוד למצוא מוצרים כאלה.
יש להעדיף גבינות לבנות ויוגורט על פני גבינות
קשות, ולבחור לחמים שמכילים פחות נתרן.
בתיבול- עדיף להשתמש בתבלינים טהורים
ולא בתערובות אשר מכילות יותר מלח. מומלץ
שימוש בעשבי תיבול. לאוכלי בשר כשר - זכרו
שהוא עובר תהליך המלחה לקראת הכשרתו,
ולכן מומלץ להשרותו במים לפני הבישול. יש
להימנע ממזון מוחמץ קנוי, עדיף להחמיץ
בבית בעזרת מים וחומץ. ככלל, שימורים
מכילים הרבה מלח ועדיף לקנות ירקות
קפואים ממשומרים. רצוי אף להפחית בצריכת
נקניקים, נקניקיות וסלטים מוכנים שעשירים
מאוד במלח.
סמדר סלטון
ייעוץ: מיכל סוקמן, דיאטנית מכון הלב והסוכרת במכבי
שרותי בריאות, דתיה יער, דיאטנית ראשית בחברת אלטמן.
הנחיות אלו אינן מהוות תחליף לייעוץ תזונתי אישי הקובע
את הכמויות המותרות מהמוצרים השונים.
טיפוח
קמט, קמט נרדוף
בשוק מוצע כיום מגוון רחב
של טכנולוגיות להצערת עור
הפנים, פולשניות יותר ופחות.
סקירה קצרה
כ
שאותות הזמן נחרטים על העור באופן
שאף מייק אפ לא מצליח להסתיר,
מגיע הרגע שבו נשים רבות - ולאחרונה גם
לא מעט גברים - מתפתים לבדוק אפשרויות
למראה פנים צעיר יותר. אלה נעות מהליכים
ניתוחיים, דרך פרוצדורות עמוקות כמו סוגי
פילינג למיניהם, הזרקות של חומרי מילוי
זמניים או קבועים, ועד סדרות טיפוליות
שבהן התהליכים איטיים ופחות פולשניים,
אך נדרשת סבלנות עד לקבלת תוצאות
משביעות רצון. לנמנעים מפרוצדורות
פולשניות, מציעות חברות הטיפוח מגוון
קרמים המבוססים על חדשנות טכנולוגית
ומחקרים ארוכי שנים, במטרה להזין את
העור, להפחית קמטים ולהעניק לו מראה
אחיד ומתוח יותר.
הזרקה: חומרי מילוי והשטחה
במצבים של איבוד נפח באזורים שונים
בפנים, שקעי עיניים, או קמטים בחצי
התחתון של הפנים, הפתרון המקובל הוא
הזרקת חומרי מילוי זמניים ונספגים כגון
חומצות היאלרוניות בסמיכויות שונות, או
אף שומן גוף מהמותן האחורית. אלו יאפשרו
לעור הרמה ללא חתכים וללא התערבות
כירורגית. חומרי המילוי הזמניים מתאימים
למילוי קמטי הבעה תחתונים: בין זווית הפה
לקו הלסת, לקמטי הבעה משני צדי האף,
ולקמטי הבעה משני צדי השפתיים לכיוון
הסנטר. כיום, אגב, כבר לא נהוג להשתמש
בסיליקון כבעבר.
לקמטים ולקמטוטים בחלק העליון של הפנים -
מצח וקמטי הבעה בצדי העיניים - החומר
הפופולארי ביותר להזרקה הוא ממשפחת
הבוטליניום: בוטוקס או דייספורט. חומרים
אלה גורמים לנתק חלקי בין עצב לשריר ולכן
מעדנים ומשטחים קמטים וקמטוטים בחלק
העליון של הפנים: מצח, קמטים בין הגבות
ובמניפת העיניים.
פילינג: על פי שכבות העור
ד”ר אריק איימס מרמת אביב מסביר כי
פילינג עמוק נועד לטפל בעור בעל קמטים
וקמטוטים, כתמי פגמנטציה, צלקות אקנה
ונפילות עור. הפילינג העמוק הקלאסי שנעשה
במכונים מסוימים הוא על בסיס פנול ומתבצע
בהרדמה ככוויה מבוקרת, שגורמת להמסת
כל שכבת האפידרמיס שמורכבת מארבע
שכבות. הוא אינו מתאים לבעלות עור בגוון
בינוני או כהה. משך ההחלמה מפילינג כזה
הוא כשלושה שבועות, וקיימים בו סיכונים
שונים. ד”ר איימס פיתח “פילינג עמוק 2” אשר
28...,19,20,21,22,23,24,25,26,27 8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,...1